Denne Personvernerklæringen gjelder for Lofotferie AS som er behandlingsansvarlig for virksomhetens håndtering av personopplysninger på eget nettsted og bookingsystem. Se kontaktsiden for kontaktinformasjon.

Personvernerklæringen gjelder vårt nettsted. Personvernerklæringen beskriver hvordan vi innsamler, bruker og deler personopplysninger når du inngår avtale om bruk av vårt nettsted, og hvordan vi registrerer opplysninger gjennom informasjonskapsler (cookies) om din bruk av vårt nettsted, og utveksler opplysninger med tredjeparter.

Personvernerklæringen gjelder ikke tredjeparters nettsteder, og Lofotferie AS tar ikke ansvar for behandlingen av personopplysninger på disse nettstedene.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Vår behandling av personopplysninger skjer innenfor rammen av de generelle reglene i den norske personopplysningsloven med forskrift, samt øvrig relevant regelverk, som blant annet markedsføringsloven og bokføringsloven.

Hvilken personlig data samler vi inn?

Vi samler inn så lite personlig data som mulig. Det vi samler inn er følgende data:

  • Navn
  • Epost
  • Adresse
  • Nasjonalitet
  • Telefon
  • IP

Lovlig grunn for behandling av personlig data

Vi anser at vi har lov til å behandle personlig data i henhold til GDPR Artikkel 6.1(b) og Artikkel 6.1(f).

6.1(b) Nødvendighet til å behandle data for å utføre en kontrakt
Når du som gjest gjør en reservasjon hos oss må det ansees at det inngås en kontrakt mellom deg og oss. Vi anser at kontrakten opphører automatisk når du som gjest har sjekket ut av vår eiendom.

Vi må derfor ha mulighet til å bruke personopplysningene til følgende:

  • Kommunikasjon med deg.
  • Historikk for hvilken rorbu, hytte, leilighet eller caravan/teltplass du har bodd på.
  • Til rengjøring.
  • Å kunne imøtekomme brannforskrifter og for din egen sikkerhet.
  • Feilsøk.

6.1 (f) Legitime Interesser

 Vi og du har en del interesser som må ivaretas, det ansees at vi må behandle data for å kunne utføre følgende oppgaver.

  • Holde historikken for å kunne oppklare kriminelle handlinger.
  • For å imøtekomme regnskapsloven.
  • For å kunne tilby deg som gjest best mulig brukeropplevelse og service.

Vi kommer ikke til å bruke dine personopplysninger til annet enn formålet ved oppholdet ditt. Personlig data som ansees som høy risiko vil bli kryptert så snart dette lar seg gjøre og ikke er motstriden med annen lov.

Hvem deler vi dine personopplysninger med?

Vi deler aldri ut personopplysningene til andre enn det som er nødvendig for å oppnå formålet med oppholdet ditt. Vi deler forskjellige deler av dine personopplysninger med følende leverandører.

  • SMS Leverandør for melding kommunikasjon.
  •  Epost Servere/ nettside hosting leverandører.
  •  Regnskapssystem, (regnskapskontor).
  •  Bookingløsning, (bookingleverandør).
  • Nettløsning, (webutviklingsleverandør).

 

Hvordan samler vi inn personopplysningene?

Vi samler inn personopplysninger gjennom telefonsamtaler, epost, nettsiden vår, OTA (Online Travel Agency) eller GDS (Global Distribution System).

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på Lofotferie.no:
Analyseverktøyet Google Analytics plasserer to informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN og _gac_"property-id"). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og slettes etter 90 dager.

Rettigheter

Som bruker av nettsidene våre har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.
Hvor behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake.

Dersom du mener at Lofotferie AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Hjemmesidens eier og kontaktopplysninger.

Denne hjemmeside er drevet og eiet av:
Lofotferie AS, Torggata 16, 8310 Kabelvåg
Org.nr.: 993 446 742
Telefon: 76 07 45 00
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.